Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A halál hét kora - Nagy-Britannia leghíresebb törvényszéki kórboncnoka feltárja a holtak titkos életét

Ár:
4.999 Ft 4.199 Ft
Kedvezmény: 16%
Menny.:db
Az én alapkérdésem így hangzik: miért halt meg ez a személy? Az igazság kiderítéséig olykor hosszú utat kell végigjárnunk, amely ott kezdődik, ahol a holttestet…
Gyártó: Helikon Kiadó
Gyártó cikkszám: 9789634799283
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. április 06.
Legjobb szállítási díj: 1.390 Ft
Szerezhető hűségpontok: 42
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Az én alapkérdésem így hangzik: miért halt meg ez a személy? Az igazság kiderítéséig olykor hosszú utat kell végigjárnunk, amely ott kezdődik, ahol a holttestet megtalálták, s amelynek következő állomása a boncterem. Innen szakértők hosszú sorát érintve kanyarog tovább, majd igazságügyi laboratóriumokon keresztül halad, amelyekben ma immár minimális DNS-mennyiségek elemezhetők, ballisztikai események rekonstruálhatók.
Az igazság azonban olykor minden igyekezetünk ellenére nehezen deríthető ki, s a halál rejtély marad. Néha az igazság összetett. Ahol nyilvánvaló, hogy bűncselekmény történt, a folyamat vége reményeink szerint vádemelés. (…)
Munkám révén tehát rendkívüli közelségbe kerülök vízbefúltakkal, olyanokkal, akiknek teste az oszlás legkülönbözőbb fázisaiban van, a megégettekkel, illetve a szerencsétlenekkel, a kétségbeejtően boldogtalanokkal, a meggyilkoltakkal…”

„Ez a folytatás még az előző könyvnél, a Holtak vallatójánál is mélyebbre hatol, még gondolatgazdagabb… Tele finom megfigyelésekkel arról, hogy mit tesz az élet és a halál az emberi testtel”
THE TIMES

Dr. Richard Shepherd, Nagy-Britannia első számú orvostudós-detektívje az általa végzett huszonháromezer boncolás során nemcsak annak titkait tárta fel, ahogyan az emberek meghaltak, hanem azt is, hogyan éltek.
Vizsgált gyilkosságokat és baleseteket, betegségekben és véletlenek következtében elhunyt embereket, genetikai hátterű haláleseteket és öngyilkosságokat, gyerekektől az öregekig a legkülönbözőbb korosztályokhoz tartozó holtakat: esetei felidézésével pedig most létezésünk teljes spektrumának felfedezésére invitál bennünket.
Miközben A halál hét kora - egyedülálló hozzáértéssel és nemes nagylelkűséggel - kalauzol bennünket néha komor és zavarba ejtő világában, rávilágít a halálnak azokra a módjaira és okaira, amelyeknek életünk minden korszakában ki vagyunk téve. Ezenfelül arra is, hogy miért és hogyan ölünk…
De ez a könyv mégis, mindenekfelett az élet csodájáról szól.

Paraméterek

Kiadási Év 2023
Szerző Dr. Richard Shepherd
Oldalszám 368
Fordító Kőrös László
Kötésmód füles, kartonált

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!