Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kutya szerint a világ

Vendégbejegyzés Wébel Anett-től - Marley + én

A kutya az ember legjobb barátja, ezért aztán a legjobb ismerőse is – gondolhatnánk. De biztosan így van? Valóban tudjuk, mit miért csinál a kutyánk? Alexandra Horowitz etológus és kutyabolond egyszerre, ami remek kombináció, ha ezekre a kérdésekre választ szeretnénk kapni. Humoros könnyedséggel egyszersmind tudományos alapossággal ismerteti velünk a kutya kialakulásának történetét, érzékszerveinek és viselkedésének sajátosságait. Bepillantást nyerhetünk abba, hogy látja, hallja, szagolja a világot, és benne minket, embereket. Megtudhatjuk, mi teszi őt (hangsúlyozottan őt!) kutyává, és mik azok a számunkra esetleg kellemetlen viselkedések, amelyektől nem foszthatjuk meg.

A szerző végtelen szeretettel meséli el nekünk, hogyan ismerhetjük és érthetjük meg jobban a kutyánkat – és az is kiderül, hogy ők sokkal jobban ismernek bennünket, mint gondolnánk.

Szeretettel ajánlom a kötetet minden Gazdinak, aki szeretné valóban érteni kutyája viselkedését és választ kapni arra a kérdéskörre, hogy mit és miért csinál? Honnan tudja a kedvencünk például azt, hogy mikor jön a gazdi? Hogyan, miből következteti ki, hogy boldogok vagyunk, esetleg szomorkodunk?

A kötet ilyen és ehhez hasonló – minden Gazdit érintő – kérdésekre is igyekszik választ adni! Ne hagyjátok ki!

(a bejegyzéssel egy időben facebook post-ban is megjelent az írás Marley + én oldalán 2023.09.16. napján)

Tartalomhoz tartozó címkék: #Könyvajánló