Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Romantikus könyvek Valentin napra

Közeledik a valentin nap, ilyenkor fokozott figyelem övezi a romantikus könyveket. Ha az életedben kiemelkedő helyet elfoglaló hölgyet szeretnél meglepni, feltétlenül ajándékozz neki könyvet. Nem csak azért, mert a virág elhervad, a csoki hipp-hopp eltűnik, míg egy szívmelengető könyv örök. De egy könyvkedvelő epekedő már csak azért is értékelni fogja, mert tudja, hogy egy jó könyv kivlasztásához gondosság és utánajárás kell. Ezzel is érezteted vele, hogy fontosabb annál, mint hogy az első szembejövő polcról levett csokival szúrd ki a szemét. Ráadásul egy könyv mondanivalójával akár párhuzamot is vonhatsz saját életetek és a szereplő sorsa között és így a szereplők kimondják helyetted az érzéseidet, ami neked sok küzdést jelent.
Hogy segítsünk az utóbbi időszak legjobb romantkikus könyveiben eligazodni, összegyűjtöttünk párat magyar és külföldi íróktól egyaránt.

Hugyec Anikó: Túl hosszú út

Hugyec Anikó a Túl kevés idő c. regényében megismert szereplőket és történetet kíséri tovább, ha lehet még szebb, összetettebb történetben. Egy érzelmi hullámvasút, ahol az egyik oldalon még nevetünk a másikon már könnyek között szotítjuk a borítót. Szerelem, szeretet, barátság és az örök, kitartó remény, hogy van kiút és az összetört szívek újra egymásra találhatnak.

B. E. Belle: Vallomások

Egy prögő lendülető, erős nőt leíró könyv mély jelentést hordozó érett mondanivalóval. A történetből rengeteg gondolat alkalmazható saját életünkre is mint útmutató. Ha egy olyan könyvet szeretnél ajádnékozni, ami a fejlődésről, szeretetről, kitartásról és sokadik felállásról szól, akkor megtaláltad!

Christina Lauren: A lelkitárs-egyenlet

Akár igaz is lehetne, hogy létezik egy DNS elemzésen alapuló randi app, ami a génjeid alapján találja meg a lelki társadat, egyelőre csak a lapokon létezik. Hogy valóban a biológiai egyezés a megoldás, kiderül a könyvből, de mélyebben érinti a család fontosságát, az emberi kapcsolatokat is a sordó lendületű, romantikus szál mellett.

Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Azért szeretjük igszán a romantikus könyveket, mert páholyból figyelhetjük, ahogy egymásra találnak és szerelmesk lesznek az emberek – és ez a könyv ezt a témát remekül közelíti meg. A szerelem egyenlete egy fiatal nőről szól, aki "jól funcionáló" autizmusban szenved és éppen ezért vesz fel egy férfi kísérőt, hogy segítsen csiszolni romantikus készségeit és megtalálni az igaz szerelmet.

Atticus: Szeresd szabadon!

Verses kötet az 1,6 millió követőt számláló instagram oldallal rendelkező, "tetoválható" költőnek is nevezett Atticustól (ha megnézed az instagram oldalt megérted).
Versei gyönyörűek, szilaj áradásúak, és az életedben előkelő helyet elfoglaló nő a könyv verseit olvasva ünnepeltnek és szeretettnek fogja érezni magát.
Határozottan csodálatos Valentin-napi ajándék!

Borítókép: Anton Atanasov; a Pexels oldalról

Tartalomhoz tartozó címkék: #Valentin nap