Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Éberség

A tömegek világa csak mohó, de nem igényes. Te maradj mértéktartó és igényes. A világ egyre jobban hasonlít egyfajta Woolworths-áruházra, ahol egy hatosért megkapni mindent, silány kivitelben, ami az élvező hajlamú tömegek napi vágyait gyorsan, olcsón és krajcáros minőségben kielégítheti. Ennek a tömegkielégülésnek veszélyei már mutatkoznak, az élet és a szellem minden területén. Egy kultúra nemcsak akkor pusztul el, ha Athén és Róma finom terein megjelennek csatabárddal a barbárok, hanem elpusztul akkor is, ha ugyanezek a barbárok megjelennek egy kultúra közterein és igény nélkül nagy keresletet, kínálatot és árucserét bonyolítanak le. Te válogass. Ne finnyásan és orrfintorgatva válogass, hanem szigorúan és könyörtelenül. Nem lehetsz elég igényes erkölcsiekben, szellemiekben. Nem mondhatod elég következetesen: ez nemes, ez talmi, ez érték, ez vacak. Ez a dolgod, ha ember vagy, s meg akarod tartani ezt a rangot.

Márai Sándor

AI - Mesterséges Intelligencia

AI - Mesterséges Intelligencia

A mesterséges intelligencia (AI) a számítógépek és más gépek azon képessége, hogy olyan feladatokat hajtsanak végre, amelyekhez általában emberi intelligencia szükséges, mint például a nyelv megértése, a képek felismerése, a döntéshozatal vagy a problémák megoldása.

A mesterséges intelligencia sokféle típusa létezik, beleértve a szűk vagy "gyenge" AI-t, amelyet egy adott feladat elvégzésére terveztek, és az általános vagy "erős" AI-t, amelyet úgy terveztek, hogy képes legyen bármilyen intellektuális feladat elvégzésére, amelyet az ember tud.

LMBTQ+ (LGBT)

LMBTQ+ (LGBT)

A szerelem nem tesz különbséget. Így mi sem.

Hagyjunk fel az ítélkezéssel, az előítéletekkel, a megítéléssel.
Legyen az összetartás az első, ne a széthúzás.
Kezeljük egymást emberként.
Nyíltság, tolerancia, tisztesség, egyenlőség.
A szerelem szerelem marad.

thalia.de

Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Minden szempontból tartsd szem előtt a fenntarthatóságot:
Élj műanyagmentesen - pl legyen saját bevásárló szatyrod, vagy kulacsod, ne kelljen mindíg újat venni - termessz saját kertedben élelmet, gyakrabban cseréld biciklire autódat, figyelj a víz, áram és egyéb energiafogyasztásra - feleslegesen ne használd...

Ez csak néhány tipp, hogyan járulhatunk mindannyian hozzá kis lépésekben a fenntarthatóbb jövőnkhöz. Nem csak magunk, de a további generációk miatt.

A könyvekben értékes tippet találni a fenntartható élethez. Nem számít, min változtatsz – minden törekvés, legyen az kicsi vagy nagy, egy fenntartható és jobb jövő felé visz. Gondolj a holnapra, segíts ma.

Korrupció

Korrupció

Mi a korrupció?

Mi a korrupciót úgy határozzuk meg, mint a rábízott hatalommal való visszaélést magáncélból.

A korrupció erodálja a bizalmat, gyengíti a demokráciát, gátolja a gazdasági fejlődést, és tovább súlyosbítja az egyenlőtlenséget, a szegénységet, a társadalmi megosztottságot és a környezeti válságot.

Inspiráló Nők

Inspiráló Nők

Ismerjen meg erős, úttörő és lenyűgöző nőket, akik a saját önmeghatározó útjukat járják – függetlenül attól, hogy áthajózzák az Atlanti-óceánt, mint Gabi Schenkel, úgy döntenek, hogy félelem nélkül élnek, vagy fontos tippeket adnak öngondoskodással vagy fizetéssel kapcsolatban.

Előítéletek, Rasszizmus

Előítéletek, Rasszizmus

"Amikor kiemelkedési alkalmak után kutat, valójában azt mondják neki: emelje fel magát cipőfűzőjénél fogva. Ez olyan javaslat, amely nem veszi figyelembe, hogy ő mezítlábas."

Martin Luther King Jr.

Egészség

Egészség

Az elmúlt hónapokban egyre jobban észrevehettük, mennyire fontos az önmagunkkal való törődés: a megfelelő mozgás és sport, valamint az egészséges táplálkozást és a lelki egészséget is összhangba kell hoznunk és ott is tartanunk. Annak érdekében, hogy megtaláld a számodra is legmegfelelőbb és legjobb módszert, a lenti ajánlók mellett nézd meg Tanácsadás kategóriánkat. Számos könyv, útmutató mellett az Edzésprogram DVD-k is fókuszba kerülhetnek. Az alábbi tippjeinkkel és javaslatainkkal szeretnénk hozzájárulni jó közérzet erősítéséhez, hogy minden szempontból egészséges maradhass.

A mentális egészség legfontosabb feltétele a stabil társadalmi környezet. Csak akkor van esélyed megbírkózni a stresszes helyzetekkel, ha rendszeresen szakítasz minőségi időt barátaidra, családodra és jól érzitek magatokat, fesztelenül beszélgethettek. Az így felszabaduló boldogsághormonok segítenek az egészség megőrzésében. A magányról viszont kimutatták, hogy felborítja az egyensúlyt és belebetegedhetünk. Még ha a jelen idők néha nem is könnyítik meg a dolgot: Szánj (akár digitális) időt barátaidra, találkozzatok egy játékestre, menjetek el együtt sétálni vagy beszélgessetek sokat telefonon, egy film közben. A megfelelő játékokat, filmeket, könyveket mi szolgáltatjuk.

Fake news

Fake news

Az álhírek nem az internet vagy bármely befolyásos politikus találmánya. Az álhírek jelensége egyidős az újságírói szakmával, viszont a digitalizált, hálózatos kommunikáció korában még soha nem jelentett ekkora veszélyt, mint manapság. Nem kapcsolhatod be a tv-t, nem görgetheted át a facebook-ot, de akár még egy családi összejövetelen sem vehetsz részt anélkül, hogy ne találkoznál álhírekkel. De mit is tudunk valójában az álhírekről? Az itt felsorolt könyvek segíthetnek az eligazodásban. Kétségtelen, hogy a félretájékoztatás tombol, azonan minél több információval rendelkezel a félretájékoztatásról, annál jobban felkészülhetsz arra, hogy álhírek áldozatává válj.