Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hónap Könyve

Dacszövetség

Szerző: Palotás Petra

A nagyvilág kapujaként emlegetett kikötővároson 1892 nyarán végigsöpör a kolera. A nyomornegyedeket különösen könyörtelenül sújtja a járvány, amely a kis Frida családját sem kíméli. A kislány életébe mentőövként érkezik egy jónevű, hamburgi orvos família sarja, Sophie, akivel barátságot kötve olykor lehetősége nyílik kiszabadulni a nehéz hétköznapokból. A gyermeki féltékenység és a szerencsétlen félreértések hatására azonban hamarosan felbomlik a kötelék.

Néhány év elteltével Frida varrónőként dolgozó anyja látása annyira megromlik, hogy a lánynak kell a szeretteiről gondoskodnia. A csöndes, visszahúzódó teremtés, akit már fiatal kora ellenére megtépázott az élet, váratlanul kecsegtető ajánlatot kap a nagyvárosi miliő titokzatos asszonyától, Odett-től, ám ő minden porcikájában idegenkedik a kétes együttműködéstől.

Ekkortájt ismerkedik meg az Egerben született, vadóc Katicával és a Kamerunból érkező Najumával, majd egy véletlennek köszönhetően Sopie-val is újra kereszteződnek az útjaik. Négy fiatal nő sorsa kezd összefonódni az Elba partján, akiket rossz döntések, hamis ígéretek és megtévesztő fogadalmak örvénye ránt magával.

Mekkora esélyük van a kikötő lányainak a boldogságra? Mennyi áldozatot kell ahhoz hozniuk, hogy új mederbe terelhessék az életüket?

Palotás Petra legújabb trilógiája a Hanza-város egyik legérdekesebb korszakát tárja elénk. A Hamburgban élő, Év könyve díjas írónő ezúttal is remekel a hangulatteremtésben, a korhű történet igazi csemegeként szolgál a történelmi-romantikus regények kedvelői számára.

5 899 Ft

4 955 Ft

-16%

Írói Portré

“Egy jó könyv a lélek legszebb ékszere, hiszen a beléd vésődött üzenete egy életen át öltöztet.”

Palotás Petra Budapesten, a 11. kerületben nőtt fel, először az Allende parkban, majd Gazdagréten , ahol 22 éves koráig élt. Később a számára oly kedves Budaörsre költözött, amelyet több írásában is felidéz.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát kommunikáció és germanisztika szakon.

A szerző 16 éven keresztül dolgozott műsorvezetőként, számos televíziós produkcióban. Többek között egy lakberendezési műsor (Ötletház) és egy országjáró utazási magazin (Itthon) kötődik a nevéhez, de láthattuk zenés programok háziasszonyaként is.

A televíziózást azonban háttérbe szorította egy másik szenvedély, az írás, ami néhány évve ezelőtt a hivatásává vált. Első történeteit már az általános iskolában megosztotta a barátaival, volt, hol a menzán, hol az osztálykirándulások alkalmával mesélt.

2002-ben jelent meg az első regénye, Bangok titkai címmel, amelyet egy nagyobb kihagyás után még jópár könyv követetett.

Az Álomgyár kiadóhoz 2018-ban csatkalozott, hogy újabb és újabb kötetekkel örvendeztesse meg az olvasóit. Jellegzetes orgánumával több hangoskönyvnél is találkozhatunk. (forrás: https://alomgyar.hu/szerzo/palotas-petra)

AZ ÍRÓ TOVÁBBI KÖNYVEI

Termék szűrés

Kiadási Év
Oldalszám
Ár
-
Rendezés:

Recepciós kisasszonyok 3.

4.999 Ft 4.199 Ft
25 db raktáron

Recepciós kisasszonyok

4.999 Ft 4.199 Ft
100 db raktáron

Előbb-utóbb szerelem

4.999 Ft 4.199 Ft
25 db raktáron

Recepciós kisasszonyok 2.

4.999 Ft 4.199 Ft
25 db raktáron

Szárnyaszegett pillangók 1.

4.499 Ft 3.779 Ft
Utolsó 1 db raktáron

Igazgyöngyök

4.499 Ft 3.779 Ft
Utolsó 1 db raktáron