Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Intimitáskerülés

Ár:
3.500 Ft 2.940 Ft
Kedvezmény: 16%
Menny.:db
Civilizációnk a látszat kultusza. Olyannak mutatkozunk, amilyenek vágyainktól, félelmeinktől, és a tömegkultúra sugallataitól vezérelve lenni szeretnénk.
Gyártó cikkszám: 9789638940537
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. február 28.
Legjobb szállítási díj: 1.680 Ft
Szerezhető hűségpontok: 30
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Civilizációnk a látszat kultusza. Olyannak mutatkozunk, amilyenek vágyainktól, félelmeinktől, és a tömegkultúra sugallataitól vezérelve lenni szeretnénk.Igyekezetünkben elszakadunk belső önmagunktól, és másnak sem engedjük, hogy álarcaink mögé pillantson. Életünkben nincs helye érzelmi megnyílásnak, mert az sebezhetővé tenne minket. Pedig valódi Énünkhöz épp csak annyira kerülhetünk közel, amennyire a másik embert szívünkbe engedjük.Az intimitáskerülés – vagy elköteleződési válság – nem más, mint távolságtartás, elkülönültségérzés, belső magány. Megjelenhet baráti, munkatársi és párkapcsolatainkban, sőt saját gyermekeinkkel szemben is. Intimitáskerülő emberek intimitáskerülő társadalmat alkotnak. Ez az oka civilizációnk és intézményrendszereink hideg embertelenségének és kultúránk felszínes önközpontúságának.Ebből a könyvből kulcsokat kapunk a változáshoz, hasoha nem akarunk segítséget kérni

konokul ragaszkodunk saját igazunkhoz

a gyermekünk vagy párunk felé tett szeretetteljes gesztusaink rendszeresen veszekedésbe torkollnak

rengeteget dolgozunk, de sosem végzünk a munkával

nehezünkre esik lazítani, vagy kimutatni gyengeségeinket.

A szerzők segítenek felismerni az intimitáskerülést életünk különböző területein, és konkrét módszereket adnak, hogy túllépjünk rajta. Számtalan példát hoznak terápiás tapasztalataikból és saját életükből, megnyugvást adva az olvasónak, hogy nehézségeivel nincs egyedül, sőt, épp másokkal karöltve tud igazán változni.Az intimitáskerülésen felülemelkedve megélhetjük belső gazdagságunkat és kibontakoztathatjuk egyedi értékeinket. Így segíthetjük gyermekeink egészséges érzelmi fejlődését, hogy önbizalommal teli, önmegvalósításra, sőt önmeghaladásra képes felnőttekké váljanak.Párkapcsolatunkat az egymás mellett élés rutinjából a lelki egymásban élés szövetségévé tehetjük, a szexualitást érzelmi teljességében is megélt együttlétté emelhetjük, kapcsolatainkban pedig egymás partnereivé válhatunk egy emberségesebb kultúra kialakítása felé vezető úton.A Napfényes Élet Alapítvány jóvoltából a könyv olvasói ingyenesen meghallgathatják Váradi Tibor a harmonikus párkapcsolatról szóló előadását.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!