Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Közreműködés

A befektetés művészete

Szerző: André Kostolany

Máig kevesen voltak képesek „a befektetés művészetét” úgy elsajátítani és arról szakzsargonmentesen beszélni, mint André Kostolany. A tőzsdézés lényegét ragadja meg, ami – a közhiedelemmel ellentétben – végtelenül egyszerû. Tőzsdei sikereinek is talán ez az egyik fontos titka. Józan paraszti ésszel megáldva tehát nyugodtan neki lehet vágni – mind e könyvnek, mind pedig az abból megszerzett tudással felvértezve a tőzsdének. Képzelőerő, türelem, előrelátás és tapasztalat – ezek a spekuláns sarkalatos erényei, amelyeket André Kostolany bőségesen birtokolt. Na és persze kell egy kevés szerencse is.

André Kostolany – tőzsdei szakértő és spekuláns – Budapesten született 1906-ban, egy jómódú likőrgyáros gyerekeként. Filozófiát, esztétikát és művészettörténetet tanult az egyetemen. Igazi zenerajongó volt. Spekuláns pályafutása az 1920-as években kezdődött a Párizsban. Később a világ sok nagy tőzsdéjén dolgozott. Könyveit sok nyelvre lefordították, milliók olvasták és olvassák. Népszerű előadásokat tartott, neves gazdasági lapok állandó szerzője volt. A Budapesti Értéktőzsde örökös tiszteletbeli elnökének választották. 1999-ben, 93 évesen hunyt el Párizsban. „Világpolgár volt, számos helyen élt, otthonosan mozgott több világvárosban. Viszont magyarnak született és mindig vállalta magyarságát. Akárcsak a tőzsdézést, ezt is bölcsen tette: soha nem szégyellte, de nem is hivalkodott vele. Izgalmas anekdotáiban gyakran találunk magyar szereplőket és helyszíneket, amelyek például egy francia vagy német olvasónak feltehetően legfeljebb idegenségük okán tűnnek fel, de mi, magyarok, máris mindjárt közelebbinek érezzük magunkhoz nemcsak az adott történetet, de André Kostolany egész lényét is.” (Részlet a magyar előszóból.)

„Könyveiben a szakmaiság és a közérthetőség együtt jár, így a laikusoknak is könnyű, jól érthető olvasmány, a tapasztaltabbak, szakmabeliek pedig egyenesen kötelező olvasmánynak tekinthetik. Kostolany a rendszerváltás után sokszor járt itthon, az újranyitott Budapesti Értéktőzsdét is többször meglátogatta, sőt, díszelnökévé is választották, és itthon több előadást is tartott. Azóta technikailag többet változott a tőzsdézés, mint az előző 100 évben, azonban ahogy Livermore, úgy Kostolany esetében is olyan szabályokról, tapasztalatokról van szó, melyek napjainkban ugyanúgy érvényesek, mint megírásuk idején.” (Fellegi Tamás: Válogatás a legjobb befektetési könyvekből, novekedes.hu)

A könyv korábban Mesterfokon a pénzről címen jelent meg.

4.950 Ft

3.960 Ft

-20%

Kedvenc történeteim a pénzről

Szerző: André Kostolany

Befektetésekkel, tőzsdével foglalkozó vagy azt tervező magyar olvasók számára megkerülhetetlenek André Kostolany könyvei – legyen szó akár a piacokkal most ismerkedő kezdőkről, akár évtizedes gyakorlattal rendelkezőkről. André Kostolany művei különösebb előképzettség nélkül is megérthetők, de bőven tanulhatnak belőlük a tapasztaltak is.

Történeteiben megelevenedik a befektetések világa, csavaros eszű spekulánsokkal, jómódú bankárokkal, gyorsan meggazdagodókkal és még gyorsabban tönkremenőkkel, szélhámosokkal, az országa külpolitikáját a tőzsdei nyereség szolgálatába állító királlyal és hétköznapi kisbefektetőkkel. André Kostolany tanulságos történetei tele vannak kellemes humorral, és egy sokat megélt ember bölcsességével. André Kostolany – tőzsdei szakértő és spekuláns – Budapesten született 1906-ban, egy jómódú likőrgyáros gyerekeként. Filozófiát, esztétikát és művészettörténetet tanult az egyetemen. Igazi zenerajongó volt. Spekuláns pályafutása az 1920-as években kezdődött a Párizsban. Később a világ sok nagy tőzsdéjén dolgozott. Könyveit sok nyelvre lefordították, milliók olvasták és olvassák. Népszerű előadásokat tartott, neves gazdasági lapok állandó szerzője volt. A Budapesti Értéktőzsde örökös tiszteletbeli elnökének választották. 1999-ben, 93 évesen hunyt el Párizsban.

4.950 Ft

3.960 Ft

-20%

Írói Portré

1906-ban született Budapesten jómódú likőrgyáros családban. Egyetemen filozófiát, esztétikát és művészettörténetet tanult, igazi zenerajongó volt, imádta az operákat valamint fiatalon zongoristának is készült. Spekuláns pályafutása a húszas években kezdődött a párizsi tőzsdén, apja egyik barátjának tanácsára egy sikeres tőzsdealkusznál ismerkedett a pénzügyi piacokkal. Később a világ összes nagy tőzsdéjén dolgozott. Volt lakása New Yorkban, Münchenben, Párizsban és Budapesten. Könyveit számos nyelvre - köztük japánra is - lefordították, nagyjából 1,5 - 2 millió példányban, milliók olvasták és olvassák mai napig szerte a világon. Nemzetközileg keresett előadó, neves gazdasági lapok, köztük a német Capital, a francia Vie Francaise, a svájci Finanz und Wirtschaft szerkesztője, munkatársa, illetve állandó szerzője volt. Több kitüntetést kapott, közülük kiemelkedik a francia Becsületrend lovagi fokozata illetve a Magyarság Hírnevéért Díja, melyet 1997 decemberében elsők között vehetett át. A Budapesti Értéktőzsde 1990-es újraindulását is személyesen követte. Befektetési döntéseit befolyásolták az intuíció mellett a fundamentális szempontok, hosszabb távon a történelmi megfontolások. Haláláig fizikailag és szellemileg kitűnő állapotban tartotta magát, végig aktív résztvevője volt a világ és a tőzsde eseményeinek. 1999-ben, 93 éves korában halt meg Párizsban.

Rendezés:

A befektetés művészete

4.950 Ft 3.960 Ft
Utolsó 18 db raktáron

Kedvenc történeteim a pénzről

4.950 Ft 3.960 Ft
Utolsó 16 db raktáron