Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyed a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyves Programajánló - Augusztus 2023

Nyár derekán programajánlónkban is egyértelműen felülreprezentáltak lettek a fesztiválok. Természetesen vannak kihagyhatatlan mozifilmek, színházi bemutatók, irodalmi események, de zenei programot és kiállítást is találhatunk. De azért mégiscsak fesztiválokon lehet igazán aktívan kipihenni az év fáradalmait és szerintünk sikerült is ehhez megfelelő könyveket ajánlanunk. Fedezd fel te is magadnak a programokat és a hozzájuk kapcsolható könyveket :)

Milyen esemény érdekel?

 1. Július 31 - Augusztus 6

  OZORA Festival - Facebook

  Nyitás: Július 31 20:00

  Az O.Z.O.R.A. (Organic Zones of Radiant Atmosphere – Sugárzó légkör szerves zónái) Fesztivál egy egyhetes, pszichedelikus zenei, összművészeti rendezvény, melyet 2004 óta évente, augusztus első hetében rendeznek meg a Fejér vármegyei Dádpusztán.

  2023. július 31-augusztus 6. között rendezik meg az Ozora Fesztivált, hazánk egyik legkülönlegesebb nagyrendezvényét.
  A fesztiválon a goa trance, ambient, psy és chill zenék java mellett egy igazán egyedi miliő várja majd a látogatókat, amelynek vezérfonala a természet és az egymás iránti tisztelet és szeretet.

  Helyszín

  Dádpuszta

  7015 Dádpuszta, Igar

  Honlap

 2. Augusztus 1 - 5

  Ördögkatlan fesztivál - Facebook

  Nyitás: Augusztus 1 00:00

  Ördögkatlan idén is lesz!
  Tovább álmodunk.
  Tizenhat éve már, hogy ébren álmodunk. Ébren, mert tisztában vagyunk a múló idővel, hogy másfél évtized eltelt velünk, veletek, a Katlannal, és tudjuk-látjuk, hogy az úgynevezett nagyvilágban mennyi csúf dolog történik és az velünk is megtörténik – de azt a közös álmot, amiről kezdetek óta szól mottónk, azt igenis tovább álmodjuk, mert tudjuk, hogy az álmainkból megszülető másik valóságra nagyobb szükség van, mint valaha.
  Nehezedtek a külső körülmények a 2008-as születés óta. De könnyebbek is lettek, mert sokan vagyunk, nagyon sokan, akik hiszünk abban, hogy legalább öt napig az emberi igényesség, kíváncsiság és szeretet uralhatja azt a kicsi szigetet, amit Dél-Baranyában együtt létrehozunk. Örökös védnökeink (Törőcsik Mari és Cseh Tamás) fogják kezünket, és súgva biztatnak bennünket-benneteket: „Legyetek nem-normálisak és bízzatok azokban, akikből árad a szeretet”, súgja Mari, majd Tamás hozzáteszi: „A világnak mindig lesz egy-két olyan szeglete, ahová el lehet menekülni”. Tamás, talán egyetértesz, az Ördögkatlan ilyen kicsi szeglet. Ide bújunk, ide gyűlünk, és hisszük, hogy lehet szépen és jól.
  Kiss Mónika – Bérczes László (társigazgatók)

  Helyszín

  Nagyharsány, Kisharsány, Vylyan Pincészet, Mokos Pincészet, Szársomlyói Szoborpark, Beremend, Villánykövesd

  Honlap

 3. Augusztus 3 - 5

  Paloznaki Jazzpiknik - Facebook

  Nyitás: Augusztus 3 17:00

  Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs és Valde Orsolya. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemünk előtt – és lebeg ma is – amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellé fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés. A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. A 500 lakosú falu – Füredről csak 10 perc autóval – ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagykoncertek.

  Helyszín

  Paloznak

  8229 Paloznak, Fő u. 1.

  Honlap

 4. Augusztus 3

  Fülig beléd zúgtam S02 - Facebook

  Premier: Augusztus 3

  Nick, Charlie és a banda visszatér, miközben belekezdenek az élet, a szerelem és a barátság következő fejezetébe. A vizsgák, a párizsi osztálykirándulás és a szalagavató közeledtével Nicknek, Charlie-nak és barátaiknak az élet, a szerelem és a barátság újabb kihívásaival kell megbirkózniuk.

  Helyszín

  Netflix

  Honlap

 5. Augusztus 3

  Katicabogár és Fekete Macska kalandjai - A mozifilm - Facebook

  Premier: Augusztus 3

  Marinette és Adrien nem mindennapi középiskolások. Ahhoz, hogy megmentsék Párizst, nincs más választásuk, magukra kell ölteniük a szuperhős gúnyát: Marinette Katicabogárrá, Adrien pedig Fekete Macskává válik. A film a nagysikerű sorozat előzményeként a hősök eredettörténetét meséli el.

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 6. Augusztus 3

  Putifár tanár úr visszavág - Facebook

  Premier: Augusztus 3

  Putifár tanár úr több évtizednyi tanítás után nyugdíjba vonul. A jól megérdemelt pihenés helyett Putifárnak más tervei vannak: végre eljött az ő ideje, hogy bosszút álljon minden csínyért és megaláztatásért, amit az iskolában szenvedett el a gyerekek miatt. Putifár régóta várt erre a pillanatra, már kész tervekkel készült, hogy miképp vágjon vissza azoknak a gyerekeknek, akik megkeserítették az életét. Az immár felnőtté vált nebulók nem is sejtik, hogy mi vár rájuk.

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 7. Augusztus 3

  Meg 2. - Az árok - Facebook

  Premier: Augusztus 3

  Aki elég bátor hozzá, hogy egy törékeny járműben az óceán legmélyebb részébe, sosem látott tájakra és ismeretlen lények közé ereszkedjen, az valószínűleg az emberektől sem ijed meg.

  Pedig ennek a kutatóhajónak a két legkeményebb búvára (Jason Statham és Wu Jing) már nemcsak a víz mélyén, örök sötétben élő, rejtőzködő őscápákkal kénytelen szembenézni. Ugyanis mások is vannak odalenn: egy önző bányavállalat magának akarja az óceánfenék különleges kincseit, és legalább olyan kegyetlen, mint a mélység ragadozói. A kutatóhajó két tűz közé szorul a víz alatt: még nem biztos, hogy az óriáscápák vagy az emberi mohóság a gonoszabb ellenfelük. De az biztos, hogy ha életben akarnak maradni, akkor gyorsabbnak, ravaszabbnak, bátrabbnak kell lenniük mindenkinél, aki ellenük fordul – miközben több ezer méter mélyen vannak a víz alatt.

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 8. Augusztus 4 - 5

  Gitárfesztivál a Füvészkertben - Facebook

  Premier: Július 6

  A Füvészkert kétnapos gitárfesztiválnak ad otthont augusztus 4-én és 5-én. Az eseményen a szóló akusztikus gitár nemzetközi és hazai jeles művészei lépnek majd színpadra. A nem mindennapi környezet kiváló kiegészítője a nagyszerű zenei élménynek, amely a közönséget várja. A fesztivál mindkét estjén három-három előadó lép fel.

  Helyszín

  Elte Füvészkert

  1083 Budapest, Illés u. 25.

  Honlap

 9. Augusztus 5

  Orgonák éjszakája - Facebook

  Kezdés: 09:00

  Az orgona a keresztény kultúrkör egyszerre legismertebb és legláthatatlanabb hangszere. Nem véletlenül nevezik őt azonban a hangszerek királynőjének, különleges hangzásvilága annak ellenére is ismerős mindenki számára, hogy legtöbbször jóval a hallgatóság felett, a templomok karzatán foglal helyet. Rengeteg klasszikus és kortárs darab íródott jellegzetes hangjára, hiszen egyedülálló módon képes egy egész zenekar helyettesítésére, de más hangszerekkel kombinálva is páratlan élményt nyújt.

  Helyszín

  Országszerte

  Honlap

 10. Augusztus 8

  Zombiverzum - Facebook

  Premier: Július 13

  Szöulban egy zombivírus-járvány szedi áldozatait. Vajon a kihívások közepette kinek sikerül túljárnia az élőhalottak eszén és élve megmenekülnie?

  Helyszín

  Netflix

  Honlap

 11. Augusztus 9 - 11

  French Food Festival - Facebook

  Kezdés: 17:00

  Augusztus 09-12. között ÚJRA beköltözik a Kazinczy utcába a francia elegancia és a kifinomult ízek.
  Bor, pezsgő, isteni falatok... Szinte látni, ahogy a bajszos francia monsieur hetykén pózol csinos sapkájában és csíkos pólójában, kezében jópár baguette-tel és egy minőségi vörösborral... A francia gasztronómia nem véletlenül virít az UNESCO szellemi kulturális örökségének listáján - kóstoljatok bele ti is a legjavába négy napon keresztül a Botellón Teraszon!

  Helyszín

  Botellón Terasz

  1075 Budapest, Kazinczy utca 21.

  Honlap

 12. Augusztus 10

  A gyilkos csodaszer - Facebook

  Premier: Augusztus 10

  A minisorozat premierje: augusztus 10. Matthew Broderick, Uzo Aduba és Taylor Kitsch főszereplésével készült provokatív dráma, megtörtént események alapján.

  Helyszín

  Netflix

  Honlap

 13. Augusztus 10

  Hálózatok éjszakája - Facebook

  Kezdés: 18:00

  Te is tucatnyi appot használsz éjjel-nappal? Tudtad, hogy legtöbbjük minden apró mozdulatodra figyel, amit az online térben teszel, rengeteg adatot rögzít, különféle algoritmusokat, akár mesterséges intelligenciát is használ, és mindeközben elképesztően sokféle hálózatot hoz létre? És azt, hogy ezek az appok egyszerre igyekeznek kiismerni téged és megérteni a korábbi lépéseidet azért, hogy a következőt már az ő segítségükkel tedd meg? Az adatalapú algoritmusok és hálózatok a háttérben digitális létünk megkerülhetetlen szereplőivé váltak, mindannyiunk zsebébe csempészve az adat- és hálózattudományt. Miért kaphat egy influenszer reggelije több lájkot, mint valamely relevánsabb tartalom? Hogyan segíthetnek a hálózatok megtalálni a következő sztár DJ-t, mi köze a hálózatoknak az élhető városokhoz, és hogy jön mindehhez a Trónok harca vagy a vállalati HR?

  Helyszín

  CEU Nádor Event Center

  1051 Budapest, Nádor u. 15.

  Honlap

 14. Augusztus 10

  Gran Turismo - Facebook

  Premier: Augusztus 10

  A legőrültebb álmok is valóra válhatnak. Annak, aki elég vakmerő, elég gyors – és elég szerencsés.Jann az autóversenyek mámorában él. Csak a pálya létezik a számára. A reflexei, a bátorsága, az ereje mind alkalmassá teszi rá, hogy ő legyen a bajnok – otthon. Ugyanis ő a Gran Turismo játékban szorítja a kormányt. De padlóig nyomja a gázt, és átverekszi magát egy másik pályára: egy valódira.Megnyer egy sor versenyt, és kiválasztják: egy igazi csapat igazi menedzsere igazi autóba ülteti, igazi pályára küldi, és Jann-nak attól kezdve az igazi életét kell kockáztatni azért, hogy nyerjen.Valóra válhat élete legnagyobb álma: és ő bármit feláldoz azért, hogy profi autóversenyző legyen belőle.

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 15. Augusztus 10

  Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz - Facebook

  Premier: Augusztus 10

  Miután évekig rejtőztek az emberek világa elől, a Teknőc-tesók nekivágnak, hogy megnyerjék a New York-iak szívét, és hogy a hőstetteik által elfogadtassák magukat rendes tinédzserekként. Új barátjuk, April O’Neil segít nekik szembeszállni egy titokzatos bűnözői szindikátussal, de hamarosan kiderül, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor egy egész mutánshadsereg szabadul rájuk…

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 16. Augusztus 10 - 12

  Margófeszt Zalában - Facebook

  Nyitás: 16:00

  Alig várjuk, hogy visszatérjünk Szentgyörgyvárra! Hamarosan indul a bérletvásárlás, figyeld a Margó közösségi média felületeit és iratkozz fel hírlevelünkre a www.margofeszt.hu-n!

  A program kidolgozása folyamatban, a dátum viszont már fix: 2023. augusztus 10. és 12. között várunk téged is a legapróbb helyszínen a legszínesebb fesztiválra! A program a Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

  Helyszín

  Szentgyörgyvár

  Honlap

 17. Augusztus 10 - 16

  Sziget Fesztivál - Facebook

  Kezdés: 11:00

  Augusztus 10-16. között újra megnyitja kapuit a Szabadság Szigete. Európa egyik legnagyobb, évente megrendezett, egyhetes, szabadtéri, zenei fesztiválja, a Sziget Fesztivál sok száz programmal a szokásos helyszínén, a Hajógyári-szigeten várja a fesztiválozókat. A Sziget Fesztivál színes világára évről évre több mint félmillió látogató kíváncsi!

  Helyszín

  Óbudai-sziget

  1033 Budapest, Óbudai-sziget

  Honlap

 18. Augusztus 11

  Rachel Stone – Mindent vagy semmit - Facebook

  Premier: Augusztus 11

  A RACHEL STONE – MINDENT VAGY SEMMIT főbb szerepeiben Gal Gadot, Jamie Dornan, Alia Bhatt és Matthias Schweighöfer látható. Kizárólag a Netflix műsorán augusztus 11-től.

  Gal Gadot Rachel Stone ügynököt játssza, aki egyetlen hírszerzési ügynökként áll globális, békefenntartó szervezete és annak legértékesebb – és egyben legveszélyesebb – eszközének elvesztése között.

  Helyszín

  Netflix

  Honlap

 19. Augusztus 11

  Ezeregy éjszaka - Facebook

  Kezdés: 21:00

  Az ezeregy éjszaka csodálatos, burjánzó mesevilága csaknem kétezer éves. A történetfolyam arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből ezúttal Tasnádi István, Geszti Péter és Monori András alkotott varázslatos zenés darabot. Az izgalmas worldmusical kerettörténetében Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét, aki - hogy életét mentse - példázatos történetbe kezd. Ebben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a naiv királyfi, Jázmin, a meseszép hercegnő, Ali, az agyafúrt tolvaj, a gonosz Dzsáfár és természetesen a nagydumás Dzsinn. A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk, a Made in Hungária és a Portugál szerzőinek új zenés darabja azonban eltér a megszokottól! Az egzotikus szerelmi történet bővelkedik drámai és humoros fordulatokban, a felcsendülő dalok pedig várhatóan egyszerre okoznak majd dallamtapadást felnőtteknek és gyerekeknek.

  Helyszín

  Szegedi Szabadtéri

  6720 Szeged, Magyar Ede tér 2.

  Honlap

 20. Augusztus 11

  Üvöltő szelek - Facebook

  Kezdés: 19:30

  Az Üvöltő szelek Emily Brontë angol írónő egyetlen regénye, az egyetemes regényirodalom egyik legnagyobb és legjelentősebb alkotása. Elbeszéléstechnikai megoldásai messze megelőzték a kor irodalmát és már a 20. és 21. század prózáját előlegezték. A romantikus meseszövés dacára sokan az első modern angol regényként tartják számon. A mű középpontjában a két főszereplő, Heathcliff és Catherine Earnshaw különös, szerelmet és gyűlöletet is mutató kapcsolata áll.

  Helyszín

  Szentendrei Teátrum

  Szentendre Városház tér 3.

  Honlap

 21. Augusztus 11

  Irodalmi Humorfesztivál - Facebook

  Kezdés: 20:30

  A Gyulai Várszínházban 2003 óta kétévente megrendezett Irodalmi Humorfesztivál az egyik legkiemelkedőbb nyári szépirodalmi program a Kárpát-medencében.
  Az est szerkesztője-rendezője, Elek Tibor, arra törekszik immár húsz éve, hogy lehetőség szerint különböző esztétikai ízlésirányok és irodalmi csoportosulások hazai és határon túli képviselői olvassák fel műveiket és legyenek közöttük nagy visszatérők, akik már elnyerték a közönség tetszését egyszer-egyszer, korábbi szerepléseikkel, de olyan alkotók is, akik először mutatkoznak be.
  Az idei fellépők: Darvasi László, Dragomán György, Farkas Wellmann Éva, Gál János, Győrei Zsolt-Schlachtovszky Csaba, Hartay Csaba, Lackfi János, Lakatos Mihály, Pataki Tamás, Székely Csaba, Vöröskéry Dóra.
  Az előadás két részből, felvonásból áll, az egyes szövegek közötti zenei átmenetekről a kiváló zeneszerző, zongoraművész, Cári Tibor improvizatív muzsikája gondoskodik majd, ezzel is fokozva a közönség szórakoztatását.

  Helyszín

  Gyulai Várszínház

  5700 Gyula, Kossuth u. 13.

  Honlap

 22. Augusztus 14 - 17

  Tokaji Írótábor - Facebook

  Nyitás: Augusztus 14

  Indul a jelentkezés az 51. Tokaji Írótáborba! Izgalmas és érdekes programokkal várnak minden kedves érdeklődőt!

  Helyszín

  Tokaj

  3910 Tokaj

  Honlap

 23. Augusztus 14 - 20

  Debreceni Virágkarnevál - Facebook

  Nyitás: Július 21 10:00

  “A tánc az, amivel nem lehet betelni, amiből sohasem lehet elég, ugyanegy forma százféle alakítása, ugyanegy téma sokszoros variációja.” – Martha Graham.

  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is látványos és változatos táncokkal készülnek a Táncol a város! programsorozatban résztvevő művészeti csoportok. A Karneváli héten többszáz tehetséges táncos kápráztatja el a belvárosban korzózókat. Mitöbb! Idén táncra perdítik a karneválozókat: egyes csoportok interaktív táncokkal, táncházzal érkeznek és a közönséget is meginvitálják egy kis fiesztára.

  Helyszín

  Debrecen

  4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

  Honlap

 24. Augusztus 17

  Kék Bogár - Facebook

  Premier: Augusztus 17

  Kék Bogár színre lép. Méghozzá nagyon hatásosan.

  Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, és elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi múltból származó, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Pontosabban: az szerzi meg őt.

  A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki. Ajándék, de nem lehet visszaadni. Soha többé.

  Jaime lesz Kék Bogár. És rajta múlik, mihez kezd ezzel. Először majd megőrült. Azután élvezi az új helyzetet. És végül kénytelen harcba szállni.

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 25. Augusztus 17

  Leonardo mesterművei - Facebook

  Premier: Augusztus 17

  Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak. HD minőségben, soha nem látott közelségből, nagy vásznon jelenik meg minden egyes Leonardónak tulajdonított festmény, köztük a legfontosabb munkák, a Mona Lisa, Az utolsó vacsora, a Cecilia Gallerani képmása, a Ginevra de Benci, a Madonna Litta, a Sziklás Madonna, valamint több mint egy tucat más alkotás.

  A film friss nézőpontból láttatja Leonardo életét is – találékonyságát, szobrászi kvalitásait, katonai találmányait és a mindennapi politika útvesztőiben való navigációs képességét –, mindezt művészetének prizmáján keresztül, teljes portrét adva a reneszánsz zseniről.

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 26. Augusztus 17

  Saint Omer - Facebook

  Premier: Augusztus 17

  Egy fiatal irodalomprofesszor részt vesz egy gyilkossági tárgyaláson, hogy inspirációt szerezzen, és megírja a görög Médea ősi mítoszának kortárs adaptációját. A Saint-Omer-i bíróságon azonban másképp alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte. A gyermeke meggyilkolásával vádolt asszony életében a fiatal nő saját magára ismer. Az írónő a társadalmi elszigetelődés és előítéletek történetét megismerve egyre jobban aggódni kezd saját terhessége miatt.

  Helyszín

  Cinema City

  Honlap

 27. Augusztus 20

  Nyílt nap - Országos Széchényi Könyvtár - Facebook

  Kezdés: 10:00

  2023. augusztus 20-án, az államalapítás és Szent István király ünnepe alkalmából a nemzeti könyvtár NYÍLT NAPOT rendez 10.00 és 18.00 között.

  Szeretettel várjuk a Várba az érdeklődőket, fedezzék fel csodálatos gyűjteményünket, rejtett raktárainkat, történelemről mesélő épületünket, unikális tárlatainkat, és élvezzék változatos, minden korosztályt megszólító programjainkat.

  Helyszín

  Országos Széchényi Könyvtár

  1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.

  Honlap

 28. Augusztus 23

  Ahsoka - Facebook

  Premier: Augusztus 23

  A sorozat a Csillagok háborúja franchise része és A Jedi visszatér utáni években játszódik, továbbá folytatása a Lázadók című animációs sorozatnak. A sorozat Ahsoka Tanot követi, amint nyomoz egy a galaxis fenyegető, felemelkedésben lévő fenyegetés után.

  Helyszín

  Disney+

  Honlap

 29. Augusztus 23 - 26

  TÁBOR Fesztivál - Facebook

  Kezdés: Augusztus 23 12:00

  Habár a nyár hivatalos berobbanására még várni kell egy kicsit, hangolódni viszont már van mivel – végre teljes a 2023-as pedig Fesztivál line up-ja! Az idén jubiláló, 15. fesztiválra ráadásul az ütős hazai felhozatal mellett külföldi sztárok is érkeznek: Balaton-partot választotta a Motörhead egykori gitárosa, és az Alestorm legénysége is!

  Helyszín

  Alsóörs

  8226 Alsóörs, Camping u. 19.

  Honlap

 30. Augusztus 25 - 27

  Burger || Blues || BeerFest - Facebook

  Kezdés: Augusztus 25 12:00

  2023 augusztus 25-26-27-án ismét várnak minden blues, sör és burgerimádót a Bikás Parki nyárzáró street food fesztiválra.
  A hazai blues jeles képviselő mellett, burger specialitások, nemzetközi ízek, drag gyorsulási versenyautó bemutató, gyermekoncertek, vidámpark, több mint 200 féle kézműves és nagyüzemi sör vár!

  Helyszín

  Bikás park

  1119 Budapest

  Honlap

 31. Augusztus 24 - 27

  Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva - Facebook

  Kezdés: Augusztus 24 18:00

  A XVIII. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon a legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozat mellett számos programmal, többek között fantasztikus koncertekkel is készülnek!
  A Dunakorzón felállított nagyszínpadon fergeteges koncertet ad az Anima Sound System 30, Molnár Ferenc Caramel, a Jazzformers feat Szabó Enikő, Jónás Gabriella, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, de fellép még a Borbély Műhely és Mörk is!
  Idén is menjetek Szentendre legnagyobb fesztiváljára augusztus utolsó hétvégéjén!

  Helyszín

  Szentendre

  2000 Szentendre

  Honlap

 32. Augusztus 25 - 28

  Óbudai Kézműves Sörfesztivál - Facebook

  Kezdés: Augusztus 25 16:00

  Idén is megrendezik a háromnapos Óbudai Kézműves Sörfesztivált a Fő téren!
  Ami garantált: kézműves sörfőzdék kiváló sörei, ellenállhatatlan street food ételek, gyermekeknek játszóház és megannyi koncert talpalávalóként.

  Helyszín

  Fő tér

  1033 Budapest, Óbuda

  Honlap

 33. Augusztus 25 - Szeptember 2

  VIDOR Fesztivál - Facebook

  Kezdés: Augusztus 25 19:00

  A Móricz Zsigmond Színház rendezi meg a VIDOR Fesztivált. A legjobb színházak, a legjobb filmek, a legjobb koncertek: az év legvidámabb hete.

  Helyszín

  Móricz Zsigmond Színház

  4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.

  Honlap

 34. Augusztus 26 - 28

  Arcus Temporum Művészeti Fesztivál - Facebook

  Kezdés: Augusztus 25 19:00

  A Pannonhalmi Főapátság évente visszatérően szervezi az Arcus Temporum Művészeti Fesztivált. A fesztivál művészeti ágai – a zene, az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás – a monostor éves választott témájára összpontosítanak, kortárs és klasszikus művekből merítenek. Az ezeréves múltra visszatekintő szerzetesközösség azért tartja fontosnak, hogy a jelen művészetével párbeszédet folytasson, mert vallja, hogy Isten a jelen kor kultúráján, kérdésfeltevésén, gondjain és félelmein – azaz az „idők jelein” keresztül is szólongatja, és folytonosan változásra hívja. 2023-ban a pannonhalmi évad témája a zarándoklat. Egyrészt azért, mert a pannonhalmi szerzetesközösség is úton van: készül a pannonhalmi Bazilika nyolcszáz éves felszentelési évfordulójára, amelyet jövőre, 2024-ben fognak ünnepelni. De úton van az Egyház is: Ferenc pápa 2021 és 2024 között közös „szinodális” gondolkodásra hívja meg a katolikusokat, arra keresve a választ, miként kellene a harmadik évezredben közösségben és párbeszédben Isten zarándoknépeként élni.

  Helyszín

  Pannonhalmi Főapátság

  9090 Pannonhalma, Vár utca 1.

  Honlap

 35. Augusztus 27

  Django Feszt Budapest - Facebook

  Kezdés: 12:00

  Két színpadon hét zenekar több mint ötven zenésszel várja a zenekedvelőket, akik idén nemcsak a koncerteket hallgathatják meg, de swing táncbemutatókon és táncórákon is részt vehetnek.

  Helyszín

  Kristály

  1138 Budapest, Margitsziget 23800/7

  Honlap

 36. Augusztus 31

  Moson Megyei Tárlat - Facebook

  Nyitás: 10:00

  A mosonmagyaróvári önkormányzat 2012-ben a hagyományteremtés szándékával útjára indította a megye kortárs művészetét bemutató Moson Megyei Tárlatot. 2014-ben a Hansági Múzeum átvette a stafétabotot, és azóta évről évre helyszínt biztosít a művészeti seregszemlének, amelyen számos tehetséges művész – köztük Gollowitzer Szabina, Karczagi Endre, Kelemen Benő Benjámin, Borbély Károly, Radosza Attila, Matusz Péter, Glázer-Kozma Edit, Vecsei László Ezékiel és Sárközi Anikó – fordult már meg.

  Helyszín

  Hansági Múzeum

  9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 19.

  Honlap

Indulás előtt

Az esetleges programváltozásokért és az ebből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

Ha egy program vagy helyszín felkeltette az érdeklődésed, kérünk indulás előtt mindenképp nézd meg a látogatással kapcsolatos aktuális információkat az adott helyszín hivatalos oldalán is!

Tartalomhoz tartozó címkék: #Könyvajánló #Könyves Programajánló